Home » » Filem Seram Sejuk

Filem Seram Sejuk


Release Date: 16 August 2012
Language: Malay
Subtitle: Info Not Available
Genre: Comedy / Horror
Director: Azhari Mohd Zain
Cast: Angah Raja Lawak, Zul Handyblack, Wawa Zainal, Eddy Afro, Fyza Kadir

Synopsis: "Seram Sejuk" tells the story of a rock singer who want to produce a music video of his own but does not have the budget for it. At the same time, Saiful, an editor in his late 20's, is harbouring a secret crush towards his female colleague named Ros. Saiful becomes jealous when his boss, Che Wan, also becomes interested in Ros. Strange events begin happening when Saiful finds a mysterious necklace. Ros becomes possessed when she rejects Saiful's attempts to give her the necklace, while the other workers are disturbed by the evil powers of the necklace...

(Source: CINEMA ONLINE)


Seram Sejuk Trailer


Sinopsis Seram Sejuk:


Seram Sejuk mengisahkan seorang penyanyi rock yang ingin membuat video klipnya tetapi mempunyai budget yang ciput….!!. Dalam masa yang sama juga seorang editor saiful yang berusia dalam akhir 20an, yang menyimpan perasaan terhadap seorang rakan setugasnya bernama Ros. Saiful mula merasa cemburu apabila majikannya Che Wan juga turut menaruh minat terhadap gadis tersebut. Kisah-kisah ganjil bermula apabila disatu ketika Saiful telah menjumpai sebuah kalung yang menyimpan seribu misteri. Ros telah menolak pemberian Saiful yang cuba menghadiahkan kalung tersebut kepada beliau. Bermula dari peristiwa tersebut menyebabkan Ros mula dirasuk oleh kuasa dari kalung tersebut dan pekerja-pekerja dipejabat tersebut mula diganggu oleh kuasa jahat yang terdapat pada kalung tersebut.

Che Wan dan Saiful mula dilagakan menyebabkann mereka berdua merasa saling tak puas hati. Kejadian-kejadian misteri yang berlaku telah menyebabkan Saiful dan Che Wan mula tuduh-menuduh antara satu sama lain dengan mengatakan masing-masing memakai ilmu hitam untuk mendapatkan Ros. Dari situlah wujudnya dukun palsu yang cuba mengambil kesempatan atas situasi tersebut. Akhirnya misteri kalung tersebut telah terungkai. Kalung tersebut merupakan kalung pusaka peninggalan pasangan kekasih yang telah dibunuh oleh perompak dan merupakan lambang cinta mereka. Kuasa yang terdapat pada kalung tersebut menggangu mereka. Kuasa kalung lagi merasa marah apabila setelah diambil tetapi tidak dhargai. Akhirnya kalung tersebut dapat dipulangkan ketempat asalnya kembali.

Lakonan:
Angah Raja Lawak :Syakir (Pelakon Utama)
Sabri Yunus Che Mey (Pelakon Pembantu)
Zul Handyblack Landy (Pelakon Utama)
Wawa Zainal Rose (Pelakon Utama)
Eddy Afro Alam (Pelakon Utama)
Fyza Kadir Mawar (Pelakon Utama)
Bandi Amuk Bandi Amuk (Pelakon Pembantu)
Md Eyzendy Panglima Kodak (Pelakon Pembantu)
Zaidi Omar Bomoh Juni (Pelakon Pembantu)
Hasnul Rahmat Syukur (Pelakon Pembantu)
Siti Chubby (Pelakon Pembantu)
Share this video :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2013. Internet Radio | TV - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger